Fusson az éhezés és pazarlás csökkentéséért!

Álljon jó ügyünk mellé, induljon adománygyűjtő futó követünkként az Élelmiszerbank színeiben a Telekom Vivicittá Városvédő Futáson!

Idén 10 000 élelmiszercsomag összeállítására és szétosztására gyűjtünk. Segítsen Ön is, jelentkezzen Somló Eszternél a somlo.eszter@elelmiszerbank.hu email címen!

Tovább olvasom ➤

Az étel maga a törődés

Gyakran megbizonyosodunk róla munkánk során, hogy az élelmiszeradományok a nélkülözőknek többet jelentenek annál, minthogy aznap van mit enniük- pedig ez önmagában is nagy dolog. Az alábbi történetet partnerszervezetünk mesélte nekünk:

„Kicsit döcögve, fáradtan, leszegezett szemmel közelít felénk az idős hölgy. Férje sajnos rég eltávozott, egyedül van. A kis nyugdíjából képtelen lenne nemhogy a szükségletteit fedezni, hanem az alapvető élelmezését megoldani. A kor és a múlt belerajzolódott az arcába...”

Tovább olvasom ➤

Még két áruházból mentjük a feleslegeket - napi 750 kg élelmiszer a rászorulóknak

Februártól az eddigi 123 üzlet mellett két újabb áruházból, a budaörsi Tescóból és Auchanból szállítjuk be az élelmiszerfeleslegeket minden hétköznap a raktárunkba, hogy innen kisebb mennyiségekre bontva szállítsák el és osszák ki partnerszervezeteink.

Ennek köszönhetően átlagosan napi 750 kg-mal több pékáru és zöldség gyümölcs jut el a nélkülözők asztalára, mint eddig! Köszönjük partnereinknek, hogy közösen segíthetünk!

Tovább olvasom ➤

Díjat kaptunk

 

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület élelmiszeradományozói szerepéért, partnerszervezete, a ReFoMix, 2016-ban az Év Adományozója díjjal fejezte ki köszönetét.

Köszönjük partnerszervezetünknek, akikkel közel egy évtizede működünk együtt, hogy elismeri munkánkat és az általunk nyújtott segítséget.

Együttműködésünk nagy segítséget jelent a ReFoMix által ellátott 330 rászoruló számára, akiknek étrendjét segítségünknek és a Tescónak köszönhetően, a tartós élelmiszerek mellett szezonális zöldség és gyümölcs is gazdagítja.

Tovább olvasom ➤

Önkéntes vezetőket keresünk

 

Szakmai tapasztalattal rendelkező önkénteseket keresünk, akik szívesen állítanák tudásukat jó ügyünk szolgálatába és vinnének teljes felelősséggel egy-egy önálló területet, egy szuper csapattal együtt dolgozva.
Ezekbe az önkéntes pozíciókba várunk jelentkezőket:
  • Készétel projektmenedzser
  • Élelmiszeripari cég account menedzser
  • Agrár projektmenedzser
Jelentkezés Sczígel Andreánál, a hr@elelmiszerbank.hu email címen.

Tovább olvasom ➤
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
1172 Budapest, Lokátor u. 3.
Tel: +36 1 261 3991
E-mail: elelmiszerbank@elelmiszerbank.hu

Ezt a hírlevelet azért küldtük Önnek, mert honlapunkon regisztrált vagy akcióink, rendezvényeink során érdeklődött tevékenységünk iránt. Amennyiben a továbbiakban nem szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, kattintson erre a leiratkozás linkre.