5 000 tonna mentett élelmiszer a nélkülözőkért

2016.  a duplázás éve volt az Élelmiszerbanknál. 2015-höz képest 100%-kal növeltük az általunk megmentett élelmiszerek menyiségét.

Hogy jobban érzékeltessük érzékeltessük a megnövekedett mennyiséget,  minden nap egy 20 tonnás kamionnyi árut mentünk meg és osztunk ki partnereink segítségével.

Köszönhetően a kereskedelmi árumentés bővülésének egyre több nélkülözőt tudunk napi szinten támogatni élelmiszerrel, ami sok esetben a visszailleszkedést, munkába állást, vagy akár a gyógyulást teszi lehetővé számukra.

Köszönjük minden támogatónknak, önkéntesünknek, partnerünknek, hogy ilyen sikeres évet zárhattunk!

Tovább olvasom ➤

Rendeljen tőlünk cateringet vagy csapatépítő főzést!

A Jótékonyha az Élelmiszerbank társadalmi célú vállalkozása, melynek keretében rendezvényekhez kapcsolódó catering szolgáltatást, valamint karitatív főzéssel kombinált csapatépítő rendezvények szervezését vállaljuk. Beltéri és kültéri rendezvények megvalósítására egyaránt fel vagyunk készülve és igény esetén akár teljes események, konferenciák megszervezését is szívesen vállaljuk. A Jótékonyha specialitása természetesen az is, hogy ügyelünk arra, hogy a catering során mininális legyen az élelmiszerpazarlás!

Tavaly 15 rendezvényt valósítottunk meg. Kérjük, hogy keressen minket, ha 2017-ben konferenciát, családi napot vagy egyéb vállalati rendezvényt tervez vagy ha nagyobb létszámú csapatépítő programon gondolkodik.

Tovább olvasom ➤

Áruházakban keletkező élelmiszerfeleslegek mentésére keresünk partnerszervezeteket!

 

2017-ben folytatjuk áruházi élelmiszermentő programunkat és bővítjük a résztvevő áruházak számát: több mint 200 áruházban (Aldi, Auchan és Tesco) lehet élelmiszermentésre pályázni.
A pályázat részleteit itt nézheti meg.

Olyan szervezetek jelentkezését várjuk, akik napi rendszerességgel tudják vállalni az élelmiszerek átvételét és szétosztását.
A jelentkezéseket 2017. február 12.-ig várjuk.
 

Telephelyünkön raktár és iroda kiadó

 

Kiadó száraz- és hűtött raktár, illetve iroda az M0 autópálya közelében Budapest keleti részén. A raktár Rákosligeten, a Pesti út közelében található, egy új fejlesztésű iparterületen. Az M0 autópályától gyors megközelítés, megfelelő tömegközlekedés, buszmegálló 5 perc séta.

Tovább olvasom ➤

Díjat nyert programunk

 

Magyar Üzleti Felelősség Díjat nyert az Élelmiszerbank és a Tesco együttműködése, melyben az Élelmiszerbank Áruházi Expressz Árumentés programjának eredményeit díjazták.
2016. október végéig a Tesco áruházlánc az élelmiszer-pazarlás elleni kezdeményezése céljából az Élelmiszerbank Áruházi Expressz Árumentés programja  keretében több mint 2800 tonna élelmiszert ajánlott fel rászorulók számára. A kezdeményezés elnyerte a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját Felelős együttműködés kategóriában. 

Tovább olvasom ➤
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
1172 Budapest, Lokátor u. 3.
Tel: +36 1 261 3991
E-mail: elelmiszerbank@elelmiszerbank.hu

Ezt a hírlevelet azért küldtük Önnek, mert honlapunkon regisztrált vagy akcióink, rendezvényeink során érdeklődött tevékenységünk iránt. Amennyiben a továbbiakban nem szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, kattintson erre a leiratkozás linkre.