Megkérdeztük partner szervezeteinket, hogy mit jelentett a rászorulók számára az Élelmiszerbank Karácsonyi Adománygyűjtése.

Sok hálás és szeretetteljes válasz érkezett, de az egyik, talán legrövidebb, amely mindent magában foglal ez volt:
„Pár hete (november elején!) egy családnál eladták a kályhát, hogy tudjanak ennivalót venni a gyerekeknek. ... ezt jelenti.”
 
Tavalyi év végi akciónk keretében 283 tonna élelmiszeradományt gyűjtöttünk, amit 57.000 nélkülöző asztalára juttattunk el.
 
Hálásan köszönjük minden adományozó és önkéntes segítségét, aki velünk tartott egy közös, jó ügy érdekében!


Tovább ➤➤ 

Nézze meg Karácsonyi Adománygyűjtésünkről készült videónkat!
 
 
2019. évi eredményeink
 
Tavalyi évben is rendületlenül végeztük mindennapi tevékenységünket: étel- és életmentő munkánkat.

Összesen 11.000 tonna élelmiszert mentettünk meg az év során és juttattunk el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. Büszkék vagyunk 400 partner szervezetünkre, akikkel együtt napi szinten működtetjük az élelmiszer biztonságos mentését és kiosztását. A tavalyi évben munkánk eredményeként 7,5 milliárd! forint értékű finom étellel-itallal sikerült enyhítenünk a nélkülözők nehéz helyzetét.
Országosan már 350 boltból mentjük meg az élelmiszer-feleslegeket és közel 100 gyártói partnerünktől vesszük át az élelmiszereket.

2020-ban is nagy erőbedobással dolgozunk tovább. Köszönjük minden egyéni, vállalati támogatónknak, partnerünknek, önkéntesünknek, hogy együtt ennyi emberen segíthettünk!


Tovább ➤➤ 
 
Nem csak nekünk szívügyünk.
Szeptember 29. ezentúl az élelmiszertudatosság világnapja az élelmiszer-veszteség és –pazarlás ellen.


Az ENSZ Közgyűlése elfogadta és kikiáltotta szeptember 29-ét az élelmiszertudatosság világnapjává. Ez egy új lehetőség az emberek figyelmének felkeltésére és annak tudatosítására, hogy az élelmiszer-veszteséget és -pazarlást  csökkentenünk kell.
Mint azt a FAO Élelmiszer- és mezőgazdaságügyi jelentése megállapította, s részletesen kifejtette, az étel-veszteség és pazarlás is súlyosbítja a klímaváltozásnak az élelmiszer-biztonságra gyakorolt hatását. Becslések szerint a világon található élelmiszerek 14%-a megy veszendőbe a begyűjtési pont és az eladási pont közti láncolatban, s még ennél is többet veszítünk el ezt követően. Együtt, tudatosan sokat tudunk tenni!


Tovább ➤➤ 
FAO Save Food kezdeményezés ➤➤ 
 
Csapatépítés, szemléletformálás, jótékonykodás, közösségi főzés:
egy újfajta CSR megoldás, amit érdemes már most betervezni


Egy különleges, egyedi csapatépítő programot ajánlunk figyelmébe az Élelmiszerbank telephelyén, a JótéKonyha kertben, vagy akár külső helyszínen, ahol a vendégektől csak a szorgos kezeket és a jókedvet várjuk.

Előre egyeztetett mennyiségű ételt főzünk, desszertet készítünk nélkülözőknek, ügyelve arra, hogy minél kevesebb élelmiszerhulladék keletkezzen, és erre különféle szemléletformáló játékok segítségével a résztvevők figyelmét is felhívjuk. A programot akár több száz fős csapatoknak, valamint csapatverseny formájában is meg tudjuk szervezni.
Büszkék vagyunk rá, hogy a tudatos, élelmiszerpazarlás-mentes catering szolgáltatásunk működése során keletkezett élelmiszerhulladék mértéke 8% alatt van. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy kizárólag a tányérokon maradt ételt, valamint a zöldségekről lehámozott héjat dobjuk ki. Mindezek mellett mindig jó érzéssel főzünk azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

Bővebb információ, időpont egyeztetés ITT 
➤➤

JótéKonyhánk a 2018-as évhez hasonlóan 2019-ben is sikeres évet tudhat maga mögött. Eseményeink és rendezvénynapjaink száma folyamatosan és egyenletesen növekszik, kertünk folyamatos épülése-szépülése mellett megépült és átadásra került új konyhánk is. 

2019-es eredményeinkről bővebben ITT ➤➤ olvashat.
 
SEGÍTSÜNK EGYÜTT A RÁSZORULÓKNAK!
Adományát megsokszorozzuk, 3.000 Ft-ból már 54 élelmiszercsomagot juttatunk el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.
SEGÍTEK!
 
Facebook
Website
Email
LinkedIn
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
1172 Budapest, Lokátor u. 3. Tel: +36 30 486 0940
E-mail: elelmiszerbank@elelmiszerbank.hu

Ezt a hírlevelet azért küldtük Önnek, mert honlapunkon regisztrált vagy akcióink, rendezvényeink során érdeklődött tevékenységünk iránt. Amennyiben a továbbiakban nem szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, kattintson erre a leiratkozás linkre.
*|REWARDS|*

 
This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*
 

Amennyiben nem szeretne több levelet kapni tőlünk, itt tud leiratkozni.