„Azért fütyülök, mert éhes vagyok”

Ma Magyarországon sok gyerek csak az óvodában, iskolában jut ételhez… az általunk segített nélkülözők közel kétharmada ilyen nehéz sorsú gyermek és családjuk!

Egy történet a sok közül, amivel nap mint nap találkozunk:

„Házak sorakoznak egymás mellett, egy kisváros külvárosi részében, nem messze Budapesttől. A nap ugyan már magasan jár, de ez a vastag felhőtakaró miatt csak sejthető. Egy udvaron halk fütyülés hallatszik. Egyre halkul, míg egy gyors levegővétel után újra erőre kap. Egy kisgyerek az, látszólag egyedül tesz-vesz az udvaron, a ház oldalánál…”

Tovább olvasom ➤

Jótékonysági futás, Élelmiszerbank JótéKonyha és könyvvásár a Vivicittán

A 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson indultak értünk futó követeink, több hetes adománygyűjtő kampányuk után.

Az eseményen JótéKonyhánkkal is jelen voltunk, mindkét napon szendvicsekkel, palacsintával, meleg ebéddel, frissítő limonádéval vártuk a futókat és szurkolóikat. 

Homonnay Gergely, a Puszi, Erzsi könyv szerzője és Magyarország leghíresebb macskája, Erzsi kétlábú társa JótéKonyhánknál dedikálta bestseller könyvét egy jótékonysági könyvvásár keretében.
A programoknak köszönhetően közel 30 000 élelmiszercsomag juthat el a nélkülözőkhöz.

Tovább olvasom ➤

Mennyit ér nálunk az Ön 1%-a?

 

Egy átlagos 1% felajánlás értéke körülbelül 4000 Ft. Az Élelmiszerbank ebből az összegből  120 000 Ft értékű élelmiszert, 70 élelmiszercsomagot tud eljuttatni a nélkülözőkhöz.  Ez jelentheti nélkülöző családok vacsoráját vagy egy szűkölködő kisnyugdíjas több napi betevőjét. Minden esetben megsokszorozzuk az adózók által nyújtott felajánlásokat, hiszen az általunk gyűjtött élelmiszerfelesleget minden esetben ingyen vesszük át.

Ajánlja fel adója 1%-át Ön is, és segítsen vele 70 rászoruló családon! 
Adószámunk: 18120141-2-42

Tovább olvasom ➤
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
1172 Budapest, Lokátor u. 3.
Tel: +36 30 486 0940
E-mail: elelmiszerbank@elelmiszerbank.hu

Ezt a hírlevelet azért küldtük Önnek, mert honlapunkon regisztrált vagy akcióink, rendezvényeink során érdeklődött tevékenységünk iránt. Amennyiben a továbbiakban nem szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, kattintson erre a leiratkozás linkre.